Добре дошли !

Demo Image

на страницата на Туристическо дружество "ОСОГОВО" - Кюстендил.

Тук можете да се информирате за дейността и историята на туризма в Кюстендил и региона. Ще публикуваме и актуална информация за предстоящи турове и други събития. Приятно разглеждане.

Състезание по ориентиране

 

  На 16 декември в градската градина на град Кюстендил се проведе състезание по ориентиране. Организатори на състезанието са ТД „ Осогово” и клуб „ Руен -92”.

 Двадесет годишният юбилей на клуба по ориентиране "Руен- 92", изграден към туристическото дружество е конкретния повод за провеждане на състезанието. На поканата на клуба за участие се озоваха клубове от различн градове в страната.Състезатели от Стара Загора, НСА, Перник и Кюстендил се включиха в надпреварата по ориентиране, в парка пред община Кюстендил.

 Състезание започна с „Хоро на здравето" В него се включиха туристи, състезатели по ориентиране, ветераните от клуба и от ТД "Осогово", както и присъстващите в градската градина. Водачеството поеха танцьорите от танцов ансамбъл "Родолюбие", с ръководител Симеон Васев. Инициативата за „Хоро на здравето" е на отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето" в РЗИ- Кюстендил и Туристическо дружество „Осогово".

Хорото послужи за повишаване на емоционалния заряд и за загрявка на състезателите по ориентиране, които уважиха 20- годишния юбилей на клуб "Руен- 92".

 Състезанието се проведе по "лек, среден, тежък и маркиран" маршрути. То бе открито от председателя на ТД "Осогово" - Христо Абаджиев. "Събрали сме се в днешния ден с една много приятна задача, да отбележим 20- годишнината от създаването на клуб "Руен- 92". Ориентирането в Кюстендил е над 60 години. Радвам се, че тук има много любители на този хубав спорт и на 100- годишнината пак да се върнем тук".

 Гост на празника бе и председателят на Българската федерация по ориентиране Атанас Георгиев, който поздрави участници и гости от името на Управителния съвет.

 Началникът на отдел "Младежки дейности и спорт" в община Кюстендил - Мая Лехчанска, поздрави участниците от името на общинското ръководство и кмета Петър Паунов.

 Клуб "Руен- 92" е един от първите в България. Традиционни станаха състезанията "Кюстендилска пролет". Именно от него са тръгнали големите състезатели по ориентиране Гюлка Милушева, Румен Стоименов, Бойко Стоянов.

 

По техните стъпки вървят и младите ориентировачи от "Руен- 92" с председател Георги Бургов .

 Честит юбилей на всички членове на клуб „ Руен -92”. Пожелаваме Ви да празнувате още много юбилеи и да привличате нови участници към този красив спорт . Бъдете все така упорити и учите на любов към планината и здравословния начин на живот десетки деца и граждани на град Кюстендил.

 

Времето днес

current
min
max
pressure
humidity
visibility
wind