Добре дошли !

Demo Image

на страницата на Туристическо дружество "ОСОГОВО" - Кюстендил.

Тук можете да се информирате за дейността и историята на туризма в Кюстендил и региона. Ще публикуваме и актуална информация за предстоящи турове и други събития. Приятно разглеждане.

Тържества за 100 годишнината на ТД „ Осогово“

В продължение на три дни се проведоха празненствата  по повод 100- годишнината на туристическо дружество "Осогово" в Кюстендил.

На 4 юли 2014 година в залата на общинския театър се проведе тържествен концерт. Присъстваха членове и приятели на дружеството, граждани на Кюстендил, гости.

 

Присъстваха зам.- председателят на НС Мая Манолова, кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОбС Иван Андонов, председателят на Туристическият съюз Алексей Стоев .

На концерта бяха изпълни туристически песни, направени бяха поздравления към дружеството, както и връчени награди на някои от най- възрастните членове. По настоящем  в дружеството има 197 членове.


 На следващият ден – 5 юли тържествата продължиха сред поляните на туристически комплекс  „ Трите буки“. Организирани бяха  срещи по футбол и баскетбол, както и развлекателни игри.

Открито занимание по ракетомоделизъм за деца направиха членовете на клуб „Зодиак" на Обединен детски комплекс Кюстендил.. В импровизираната работилница взеха участие десетки деца от различни възрасти и направиха първи стъпки в този интересен моделизъм като сътвориха свои ракетни модели, които след това полетяха и зарадваха младите си създатели.

 

Гости на туристическия празник  бяха членове на ТД "Рила", както и на дружества от другата страна на границата.  Присъстваха и планинари от Дупница, Враца и Перник, членове на местните структури и други.

На 6 юли се проведе  традиционното изкачването на връх Руен, където се срещат български, македонски и сръбски туристи.

По повод юбилея един от най-активните членове на дружеството - Любомир Младенов от Дирекция "Инспекция по труда" в Кюстендил,  състави книга и песнопойка, финансирани от бюджета на Община Кюстендил.

За своята 100 годишна история туристическо дружество „ Осогово“ е изпълнило своята мисия. Това бе посочено в становище на Алексей Стоев – председателят на БТС:

 "Дружество "Осогово"- Кюстендил е едно от най- знаковите дружества в България. В неговата славна история са записани много успехи не само в туризма, но и в различните спортове които се практикуват в нашият съюз. Пожелавам на дружество да се развива все повече и да ни свързват със съседните страни".

Честит юбилей  ТД “ Осогово“!

Времето днес

{"error": "Sorry this API is now retired and there is no alternative API that we can support. We greatly appreciated the opportunity to have served you in this space. Thankfully, there are many alternative weather APIs freely available for you to consider. While we cannot formally recommend one over others, we would recommend searching the web for %"free weather APIs%" to see several good options and find the best fit for you. If you have any comments or feedback you’d like to share, please feel free to reach out to us at: weather-ydn-api@verizonmedia.com"}