Skip to main content

Тържества за 100 годишнината на ТД „ Осогово“

В продължение на три дни се проведоха празненствата  по повод 100- годишнината на туристическо дружество "Осогово" в Кюстендил.

На 4 юли 2014 година в залата на общинския театър се проведе тържествен концерт. Присъстваха членове и приятели на дружеството, граждани на Кюстендил, гости.

 

Присъстваха зам.- председателят на НС Мая Манолова, кметът на Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОбС Иван Андонов, председателят на Туристическият съюз Алексей Стоев .

На концерта бяха изпълни туристически песни, направени бяха поздравления към дружеството, както и връчени награди на някои от най- възрастните членове. По настоящем  в дружеството има 197 членове.

 На следващият ден – 5 юли тържествата продължиха сред поляните на туристически комплекс  „ Трите буки“. Организирани бяха  срещи по футбол и баскетбол, както и развлекателни игри.

Открито занимание по ракетомоделизъм за деца направиха членовете на клуб „Зодиак" на Обединен детски комплекс Кюстендил.. В импровизираната работилница взеха участие десетки деца от различни възрасти и направиха първи стъпки в този интересен моделизъм като сътвориха свои ракетни модели, които след това полетяха и зарадваха младите си създатели.

 

Гости на туристическия празник  бяха членове на ТД "Рила", както и на дружества от другата страна на границата.  Присъстваха и планинари от Дупница, Враца и Перник, членове на местните структури и други.

На 6 юли се проведе  традиционното изкачването на връх Руен, където се срещат български, македонски и сръбски туристи.

По повод юбилея един от най-активните членове на дружеството - Любомир Младенов от Дирекция "Инспекция по труда" в Кюстендил,  състави книга и песнопойка, финансирани от бюджета на Община Кюстендил.

За своята 100 годишна история туристическо дружество „ Осогово“ е изпълнило своята мисия. Това бе посочено в становище на Алексей Стоев – председателят на БТС:

 "Дружество "Осогово"- Кюстендил е едно от най- знаковите дружества в България. В неговата славна история са записани много успехи не само в туризма, но и в различните спортове които се практикуват в нашият съюз. Пожелавам на дружество да се развива все повече и да ни свързват със съседните страни".

Честит юбилей  ТД “ Осогово“!