Skip to main content

Традиционно изкачване на връх Руен -2016 г.

И тази година туристи от България и Македония се включиха в традиционното изкачване на  първенеца на Осоговската планина - връх Руен (2251 м).  Връх Руен се нарежда на пето място по височина сред планинските върхове в България. При ясно време от връхът се открива невероятна панорама. Малко са върховете, от които можеш да видиш толкова много планини.

        Всяка година туристическо дружество „Осогово” в град Кюстендил организира ежегодно изкачване на върха, съвместно с Планинарско дружество „Руен” от град Крива Паланка в Република Македония.

        Първите приветствия към гостите изказа председателят на ТД”Осогово” Кюстендил - Христо Абаджиев. Катица Борисовска - председател на ПСК „Руен” - Крива Паланка, Миран Митревски, от Македонска Каменица, Страшко Милошевски от Проби Штип, Мария от Пехчево, Славе Кромидовски от Прилеп и мн. други изказаха благодарности за добрата организация и гостоприемство. Всички опитаха от вкусните кюфтета и питка, раздавани от кюстендилското дружество. С развети национални знамена,  нови запознанства, стотици снимки за спомен и разбира се кръшните  хора премина  празника.

       Тази година туристите от кюстендилското дружество посветиха похода до връх Руен на майсторът на спорта по туризъм – Стефан Иванов. Отдал целия си живот и енергия на туристическото движение, майстор на спорта по туризъм, създател на туристическия хор „Осоговско ехо”, елитен планински водач, възпитал в  родолюбие и обич към планината стотици туристи , автор на туристически пътеводители и книги за природните забележителности на Кюстендилския край, „Почетен гражданин на община Невестино“, „Почетен гражданин на Кюстендил“  и още много, много...

Дълбок поклон мили приятелю!

ruen 2016 1
ruen 2016 2
ruen 2016 3
ruen 2016 4
ruen 2016 5
ruen 2016 6
ruen 2016 7
ruen 2016 8