"Обичаш ли гората, боклука в торбата"!

Posted in Новини

На 13 юни 2021 година група туристи от ТД "Осогово" град Кюстендил, почистиха района на водопада при с. Полска Скакавица.

70 - метровия водопад Скакавица е наричан от някои българският рай. През 1968 г. е обявен за природна забележителност. Вековната борба с природата е създала това магическо място, където милиони капчици се разбиват в скалите и светят с различна светлина погалени от слънцето. Създават причудливи отражения и невероятна феерия от цветове. В скалите има множество дупки и обрасла растителност. Има направени няколко панорамни площадки, от които гледката е уникална – снопове вода, бели пелени се спускат от ръба на скалите. Водни струи те пръскат и освежават, а зеленият губер те успокоява и омайва.

Но каква беше нашата изненада? Района на водопада е превърнат в сметище. Около 20 чувала с боклуци бяха събрани от туристите от осоговското дружество.

Поставихме и табелки с надпис : "Обичаш ли гората, боклука в торбата". Спазвайки го всички, нашите планини и гори ще са по-красиви и по-чисти. „Нашите впечатления са, че около беседките и местата за отдих има най- много боклук. Да се надяваме, че ще се повиши съзнанието и еко културата на пребиваващите в планината. “ – споделиха туристите.

След успешно завършената акция по почистването, бяхме любезно посрещнати от кметския наместник на с. Полска Скакавица - Емил Димитров. Бяхме почерпени с вкусни гозби.

Нека пазим природата, тя е нашият Дом!