Skip to main content

Почистване района на водопад „Света Ана“ при с. Смоличано

Туристи от ТД „Осогово“ гр. Кюстендил направиха разходка до китното село Смоличано. Там има за всекиго по нещо. „Разходката ни започне от детското ваканционно селище „Живей с любов“, където Елена Начева и група деца, пребиваващи в лагера ни очакваха – сподели секретаря на дружеството Силвия Михова.

Детското селище се състой от 5 стари къщи и постройки, които сега са реставрирани. Изградени са помещения за спане и за почивка, столова, зали за занимания, игротеки, както и библиотека. Бившият сеновал е грънчарска работилница. Така стотици деца имат възможност в близост до природата да се забавляват през свободното си време.

След чаша чай и сладки приказки в уникалния лагер се запътихме с приготвени чували и ръкавици, за да почистим района. А този район е богат с много древни паметници, светилища и извори, християнски оброчища, храмове и манастир, паметници на българската бойна слава, местна архитектура и легенди, партизански паметници, чешми, водопади, вековни дървета, природа. Докато правихме разходката си из тези богати на забележителности места, след смях и закачки напълнихме чувалите с боклуци, почистихме от падналите дървета в района на водопада “Света Анна”, който е висок около 15 метра. Останахме много доволни, когато се присъединихме към наши съмишленици – „Рециклиране с клауза“, с които заедно приключихме акцията. С Искра Стоилова, техния инициатор направихме уговорки за следващи съвместни акции.

Заредени с много енергия, доволни от добре свършената работа туристите от кюстендилското дружество „Осогово“ гр. Кюстендил с нетърпение очаква следващите разходки из красивите кътчета на България.

vodopad-01
vodopad-02
vodopad-03
vodopad-04
vodopad-05
vodopad-06
vodopad-07
vodopad-08
vodopad-09
vodopad-10
vodopad-11
vodopad-12

  • Created on .