Билина планина и река Търновска

Posted in Новини

На 6 ноември 2022г. туристи от ТД „Осогово“ гр. Кюстендил, заедно с приятели, туристи от Планинарски спортен клуб „Руен“ Крива Паланка се разходиха из дебрите на малко познатата Билина планина. Това е най-атрактивният маршрут в тази малко известна, но изключително живописна планина.

Нашите домакини са горди с новата маркировка, табели, стрелки и указателни табла. Билина планина се простира в далечната североизточна част на Република Северна Македония на границата със Сърбия. Преходът започна преди с. Търново по поречието на река Търновска. Сега есента е в своя пик на багри и красота.

След живописната ни разходка и гледките към Осоговската планина минахме покрай църквата „Свети Никола Летни“, която е историческа забележителност от XV век. В бившето училище в местността „Търновски ветър“, което сега е чудесно място за отдих, с басейн, ресторант и места за нощувка, групата бе приютена на топло. Общо преходът продължи около 5 часа сред красиви местности и гледки и завърши с общо хоро пред автобуса.

Специална благодарност на Катица Борисовска, Роко, Вале, Стоичко, Любица и всички останали туристи от Крива Паланка за добрата организация и сърдечното посрещане. Обещахме си още много съвместни мероприятия до края на тази и следващата година.

Нека всички да сме живи и здрави и вечно усмихнати!!!