Skip to main content

Честита награда!

 

МАЕСТРО ДИМИТЪР ЦВЕТКОВ - Диригент на туристически хор "Осоговско ехо" Кюстендил СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА - Статуетка „Годишна награда за изкуство 2023“
На 4 юли 2023 година на официална церемония в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ бяха връчени Годишните награди за изкуство за 2023 година. Инициативата се провежда за втора година и целта й е да отличи най-добрите изпълнители и преподаватели в различните школи и състави на читалище " Братство".
Димитър Цветков е роден през 1946 г. От 1973 г. учи в Българската държавна консерватория в класа по саксофон и кларинет при проф. Сава Димитров и Димитър Симеонов. Там завършва специализация за диригенти на Духови оркестри. Дългогодишен диригент е на Градския духов оркестър, преподавател по кларинет, саксофон, китара, флейта, полифония и др. Много от неговите ученици вече са професионални музиканти и учители по музика в страната и чужбина. Бил е преподавател по музика в Търговската гимназия и Икономическия техникум в Кюстендил.

Дълги години е работил в Кипър, Македония, Сърбия, Черна гора, Германия.

От 2007 г. Маестрото е ръководител и диригент на Туристически хор „Осоговско ехо” гр. Кюстендил и от 2015 г. на група „Елеганс” към читалище „Пробуда 1961”. Формациите участват активно във всички мероприятия, организирани от читалището и туристическото дружество. Печелят призови места на множество фестивали и конкурси в страната и чужбина.


Честита награда!

maestro-1
maestro-2
maestro-3
maestro-4
maestro-5
maestro-6
maestro-7

  • Created on .