Интересен поход по брега на Черно море

Posted in Новини

 Представители на ТД „Осогово" гр.Кюстендил се включиха в  национален черноморски поход „Черноморски бряг-2014", проведен от 12 до 16 юли 2014 година. Шестнадесетият национален поход “Черноморски бряг – 2014” е организиран от ТД “Черноморски простори” – Варна. Походът се провежда традиционно по Българското Черноморско крайбрежие.

В похода взеха участие 160 представители от цялата страната. Най-малкият участник бе на 9 месеца, а най-възрастният на 84 години. Участниците преминаха  през територията на резервата Лонгоза, Пясъчните дюни на Шкорпиловци, защитени територии и първата хижа построена по Черноморието. Походът е II категория на трудност. Целта е да се популяризира пешеходният туризъм и придобиване на навици за природосъобразен начин на живот при горещи летни условия и на палатков бивак.

 

От 12 до 16 юли 2014 година туристите преминаха по маршрута: Варна - гр. Бяла - с. "Шкорпиловци" - КК "Камчия" -х.Черноморец - Варна

 Участниците в групата на ТД „ Осогово“ се представиха отлично и са впечатлени  от  маршрут. Ето и техните впечатления: Организацията на похода беше много добра. По пътя разгледахме много обекти свързани с българската история. Посетихме археологическият музей в гр. Бяла. Поднесохме цветя на паметника на Щериян войвода и на загиналите във войните.

 

 

Посетихме късноантичната крепост на нос св.Атанас. В музеят на космонавтиката в месността „Камчия" имахме вълнуваща среща и беседа с космонавта Красимир Стоянов.Всички участниците в похода получиха морски имена и се изявиха във вечерта на талантите. Препоръчваме искрено този поход на всички, които обичат българската Природа и екстремните преживявания".