Ученическа практика в туристическо дружество „Осогово"

Posted in Новини

 

Група ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Никола Йонков Вапцаров" гр.Кюстендил са на ученическа практика в туристическо дружество „Осогово".

Учениците вземат участие в дейностите и изявите, организирани от ТД. Така на практика  те придобиват познания за планинарството,  като средство за физическо и духовно въздействие.

 

Допълнително се запознават с необходимата екипировка за планинарство, ориентиране в планината, работа с карта и компас, ходене по различни планински терени.  Изключително интересни и полезни за учениците се оказаха заниманията за опасности в планината и мерки за сигурност.

 

Запознати бяха с  основните принципи при движение по трудни терени. Те разбраха, че планината е много красива, но крие и опосности. Младите туристи бяха запознати  с най – важните дейности, необходими за евентуалното им оцеляване в планината.

 

 

Доброволци на младежкия Червен кръст в Кюстендил ги запознаха с оказване на първа долекарска помощ: какво да правят при ухапване от змия, стършел, пчела или оса и разбира се какво не трябва да се прави; какви са признаците при замръзване, претопляне, топлинен удар и първата помощ, която трябва да се окаже. Обучението бе приятно и премина успешно, защото се водеше от техни връстници.

През следващите седмици обучението ще продължи.

Ръководството на ТД ‚ Осогово“ благодари за ползотворното сътрудничесто между ученици и туристи.

Радостни сме, че идва нова смяна туристи!