Годишнини в туризма и награди за най- активните туристи

Posted in Новини

 

През 2015 година се навършват точно 120 години от оригиналната „Покана” на Щастливеца, в която за първи път се появява известният лозунг на българския туризъм „Опознай България, за да я обикнеш!”, казана според Алеко Константинов, в пътеписите на Иван Вазов.

 

 

 

 

И днес, 120 години по-късно крилатият лозунг „Опознай България, за да я обикнеш”, фокусиран в цялата дейност на БТС, продължава да е актуален.

       Всичките мероприятия в календарният план на Туристическо дружество „Осогово”гр. Кюстендил ще бъдат посветени, както на тази знаменита годишнина, така и на 165 години от рождението на Иван Вазов.

      И ето, че  вече  101 години от създаването на  ТД „ Осогово“ туристи от всички възрасти се

включиха в традиционния организиран поход до местността Юч бунар. В началото на месец април 2015 година на паметника на дружеството млади и стари запяха дружно любими туристически песни, поднесоха цветя.

     Дружеството има  благородната мисия да създава условия за упражняване на туризма в различните му видове и форми, насочен към активен отдих сред природата; за развитие на ориентирането, алпинизма и спелеологията; колотуризъм, воден туризъм, екотуризъм и други. Най-важното е привличането на повече млади хора към тези дейности в свободното им  време.

        Преди две години дружеството издаде пътеводител  „15 Значими обекта в Кюстендилска област” по модул туризъм. На 23 април - на Общото събрание всички, които са успяли да

посетат тези обекти и са събрали 15-те печата ще участват в томболата и ще получат  атрактивни награди. Те трябва до до 22 април да се регистрират в дружеството.