Направена е равносметка за 2014 година

Posted in Новини

На 23 април 2015 година в залата на читалище „ Братство“ в Кюстендил се проведе годишно- отчетно събрание на Туристическо дружество „Осогово"- Кюстендил.

Присъстваха членове на дружеството, общественици и много приятели на туризма и планината.

Отчетена бе дейността на Управителния съвет и дружеството през 2014 г. Христо Абаджиев – председател на дружеството,  акцентира в доклада си върху работата с децата, учащите се и младежите, към привличането им туристическото движение.

Като конкретна проява на приобщаване на младите към дейността на дружеството  бе направа на равносметка за опознаването на 15 – те туристически обекти в Кюстендилска област. Кампанията, подкрепена от Областната управа бе ориентирана към училищата с цел представянето на емблематичните туристически обекти, както и да събуди интерес и желание за обстойното им опознаване.

Най- младите планинари, участници в томболата „Опознай 15-те туристически обекта в област Кюстендил" на събранието бяха наградени от председателя на дружеството.

На годишното събрание бе изказана благодарност към Областна и Общинска управи на Кюстендил, Българския Червен кръст, Планинско-спасителна служба, приятелите на ТД „Осогово" и секретаря на дружеството - Силвия Михова за оказваната помощта и съдействие при реализирана дейността на дружеството.

Членовете на туристическо дружество „ Осогово“  гласуваха единодушно проектобюджета за 2015 год., промените и допълненията в Устава на ТД „Осогово".

Постигнатите добри резултати през изминалата 2014 година са предпоставка за още по богата и разнообразна дейност през настоящата 2015 година.