Награди за членове на ТД „ Осогово“

Posted in Новини

 

 

През месец август 2015 година се навършиха  120 години  от началото на организираното туристическо движение в България. Началото  е поставено на 27 август 1895г. на Черни връх. Там е учреден клуб на българските туристи по покана на Алеко Константинов – виден български общественик, демократ, юрист, писател.

 

 

 

 

Послучай  120 години  от началото на организираното туристическо движение в България,  Българския туристически съюз реализира  програма с различни изяви през месец август 2015 година – пресконференция, туристическа вечер, изкачване на Черни връх, поднасяне цветя пред барелефа на Алеко Константинов на Черни връх, тържествена церемония, тегленe на томбола за носителите на значката „Покорител на планинските първенци” за 2015 и връчване на наградите

 

 

 

 

През  годината, когато се чества 120 години от организираното туристическо движение, броят на регистриралите се в БТС покорители на десетте най-високи върха в България е 216. На импровизираната сцена на Черни връх в присъствието на туристи от туристически дружества от цялата страна имената на участниците в томболата вадеше от урната талисманчето на БТС - петгодишният Красимир Кръстев.

 

 

 

 

 

И тази година туристическо дружество „Осогово“ гр.Кюстендил има стои печеливши представители, като техният брой всяка година става по-голям.

Нека честитим на кюстендилските победители:  

 

 

 

 

 

Бойка Николчева- ТД „Осогово"- Кюстендил- туристическо одеяло
Венета Петрова – ТД „Осогово" – туристическа хавлия
Анна Петрова – ТД „Осогово"- туристическа хавлия
Ганчо Димитров –ТД "Осогово"- термос
Силвия Михова – ТД „Осогово"- туристическо одеяло
Красимир Котев –ТД „ Осогово'-туристическа хавлия
Иво Боцев - ТД „Осогово"- туристическо одеяло