ТД " Осогово" има ново ръководство

Posted in Новини

 

Христо Абаджиев е новият председател на Туристическо дружество "Осогово" в Кюстендил. Той бе избран единодушно от присъстващите 76 делегати, с платен членски внос. Те бяха пускани до залата под списък, като входа се охраняваше от двама полицаи. По решение на ръководството на дружеството, гости не бяха допуснати. Извън залата останаха наемателят на хижа "Осогово" и началник на Планинската спасителна служба Росен Димитров, съпругата му Евгения, планински спасители. Майсторите на спорта по ски туризъм Георги Николов и по алпинизъм Стойне Божков бяха възмутени, че не могат да присъстват на събранието.

Дружеството има прекрасна база, почти цялата в Осоговската планина. Спечели проект за нова маркировка. Създаде първата трансгранична карта, с Македония. Критиките към работата идват от частни интереси, свързани с базата и нямат основание", коментира пред Дарик Венцислав Удев.Г ост на събранието бе изпълнителният секретар на Българския туристически съюз Венцислав Удев. Той определи досегашния председател на ТД "Осогово" Радослав Михайлов, като "честен и достоен човек".

Радослав Михайлов, който е председател на ТД "Осогово" от 1992 година отчете като най- голям проблем факта, че наемателите на базите не си плащат наемите. "Имаме договори, но отказват да си плащат. Липсата на средства затрудни изпълнението на дейностите от годишния календар. Наемателите искат да сложат ръка на обектите, почувстваха се пълновластни господари и от там идват конфликтите", сподели Радослав Михайлов.