80 кюстендилски туристи почетоха празника на БТС на Черни връх

Posted in Новини

 

Последната събота и неделя на месец август 2012 година, с голям празник на Черни връх Българския туристически съюз отбеляза 117 г. на организирания туризъм в България и рождения ден на Съюза. На върха бе изтеглена и томболата за участниците в националното движение „Покорител на 10-те планински първенци" за 2012 г. празника участваха и 80 туристи от Кюстендил и техни гости-туристи от Крива Паланка. Най-нетърпеливи бяха най-новите попълнения на туристическо дружество „Осогово" - двадейсетина дечица от различни училища на града. Най-атрактивен беше знаменосеца-Николай Чавдаров, който пръв постави знамето на върха.

Празникът започна с концерт от планинарски песни, който огласиха четвъртия по височина връх на България (2290м). В 12,00 часа изпълнителният секретар на БТС Венцислав Удев и представители на туристическите дружества от страната поставиха цветя на паметната плоча на Алеко Константинов.

По обяд туристите подредиха трапези и седнаха на приятелска раздумка. През цялото време щракаха фотоапаратите, които запаметиха празника с най-запомнящите се моменти и разбира се снимки за спомен.

След обяд групите започнаха да се изтеглят, за да се включат в тържествата пред хижа Алеко.