Тристранна среща на 106 пирамида при с. Жеравино

Posted in Новини

Лошото време не изплаши над 300 туристи  от България, Сърбия и Македония за срещата на пирамида 106 при село Жеравино.  Това е  и най-западната точка на България. Със съдействието на Община Кюстендил, Министерството на младежта и спорта и Туристическо дружество „Осогово“ гр.Кюстендил участниците отбелязаха Световният ден на интензивното ходене. Разиграна бе томбола с много атрактивни подаръци.

Разбрали за тази среща в похода се включиха и туристи от София, Радомир, Перник, Пещера, Монтана. С развети национални знамена в геометричния център на Балканския полуостров се срещнаха приятели, завързаха се нови запознанства, направиха се стотици снимки за спомен. Извиха се и кръшни хора около пирамидата. Трогателно бе как духът на дружеските отношения между нашите три съседски държави лъхаше от лицата и усмивките на всички присъстващи.

“ Хората перфектно играеха балканските хора, което е показателно за близостта между нашите съседски народи.“ -сподели секретаря на туристическо дружество „Осогово“ Силвия Михова.