Над 500 души изкачиха връх Руен

Posted in Новини

 

Над 500 туристи участваха в традиционното изкачване на връх Руен. На отправената покана от ТД „Осогово" се отзоваха много планинари от цялата страна-Ихтиман, Павликени, Горна Оряховица,Самоков, Дупница, Ямбол, Карнобат, Велики Преслав, София, Разград, Петрич, Кресна и др. Най-нетърпеливи да изкачат върха бяха децата от отбора по лека атлетика, с ръководител Вергил Анастасов и учениците от 5 ОУ с ръководител Василка Кръстева.

На върха в 13,00 часа председателят на ТД „Осогово" Кюстендил- Христо Абаджиев откри срещата-събор между българските, македонски и сръбски туристи. Тази среща -събор се провежда за поредна година с домакини ТД „Осогово"Кюстендил и ПСК „Руен"-Крива Паланка. Имаше гости от Крива Паланка, Кочани, Пехчево, Делчево, Проби щип, Враня, Срумица и други.

Всички опитаха от раздаваните кебапчетата и кюфтетата и от вкусния македонски боб. Върха на черешката обаче бяха професионалните изпълнения на гостите от хор „Планинарска песен"- София. Много песни и хора обединиха туристите от трите държави. Размениха се адреси и покани за следващи срещи и обещания за съвместни екскурзии.