Изяви на туристите втерани

Posted in Новини

Туристите ветерани към ТД „ Осогово“ отпразнуваха деня на предизвикателството, посветен на 17 май – Ден на българския спорт. Това е ден за спорт и физическа активност, ден за здраве и нови приятели. Именно това те показаха с участието си в срещата на „Предела“ и в похода, проведен в околностите на Кюстендил

В края на месец май 2017 година край „Татарската чешма” в местността „Предела” си дадоха среща туристи-ветерани от Югозападния регион. Над 500 представители на туристическите дружества от Благоевград, Сандански, Разлог, Петрич, Гоце Делчев, Велинград, Самоков, Дупница, Кюстендил и Перник пяха и се веселиха. Домакин на проявата бе дружеството от Разлог.

„По регламент всяко дружество участваше с музикална програма. Нашият туристически хор „Осоговско ехо” с диригент Димитър Цветков се представи отлично, като изпълни 3 песни”, сподели председателката на Клуба на туристите-ветерани в Кюстендил Мария Велинова.

Клубът на туристите ветерани към туристическото дружество на 21 май 2017 година направиха пешеходен поход с маршрут  църквата „Свети Георги“, картинг пистата, язовир „Светата вода“, Кюстендил.

Секретарят на ТД „Осогово” раздаде атрактивни награди, отпуснати от Българската асоциация „Спорт за всички” към Министерството на младежта и спорта и Община Кюстендил.

Бъдете ни живи и здрави и още много изяви, скъпи ветерани – туристи!