Подкрепа за секвоите

Posted in Новини

През месец октомври 2017 година група ученици от НУ ”Свети Климент Охридски”- Кюстендил посетиха гората със секвои над с. Богослов, в близост до местността “Ючбунар”. Те бяха запознати с историята на секвоите, получиха брошури с информация и се мотивираха да включат и родителите си в гласуването в конкурса „Дърво с корен 2017”.
Участниците в похода до вековните секвои са членове на клуб Академия за природозащитници. Ръководител на клуба е госпожа Радка Сербезка, която е начален учител в училището.
“Учениците участват в различните дейности и инициативи с голям интерес. Много пъти се включват и родителите. Походът достави голямо удоволствие на природозащитниците и със сигурност ще остави незабравими спомени в тях. Отидоха, прегърнаха дърветата, които са най- величествените живи организми на планетата и се заредиха с тяхната енергия”, споделя ръководителят Радка Сербезка.
Работата на клуба е насочена към изграждане на гражданска позиция в децата, екологична култура и осъзнатост, че бъдещето на нашата планета зависи от самите нас.
Ръководството на ТД " Осогово" благодари на учениците за оказаната подкрепа и им пожелава да продължат да бъдат активни ценители и пазители на природата.