ТД " Осогово" отправя покана

Posted in Новини

Уважаеми приятели на туризма и гората,

Отправяме към всички Вас покана за участие в следните наши изяви:

На 30 март от 10 часа в салона на Възрожденското училище в Кюстендил ще бъде открита изложба на тема: “Гората и децата“. Конкурсът е част от предвидените инициативи на РДГ Кюстендил за отбелязване „Седмица на гората 2018 година“. Най –малкият участник от младежкия клуб към туристическо дружество „Осогово“ гр. Кюстендил е 8 годишният Цветомир Росенов. Останалите са от 5-ти и 9-ти клас.

Фотосите, които Ви предлагаме да видите в нашата покана  са от разходка из дебрите на Влахинска планина. Тази малка планина е истинско съкровище. Само на около 3 часа от село Пастух има 600-годишнен цер (вид дъб). Уникалният феномен е с обиколка 9 м., височина около 20м., а площта на короната му е над 1200 кв. м. Девет човека хванати за ръце могат да обгърнат дървото. На няколко километра от вековното дърво се намира и Руенския манастир “Св. Йоан Рилски” , зад чиито стени се крият множество предания, свързани със Св. Иван Рилски.

На 12.04.2018г. (четвъртък )от 10,00 ч. туристите от ТД „Осогово“ ще се включат в залесяването на фиданки в района на плажа.

На 2 април 2018 г.  (понеделник) ТД „Осогово“ гр. Кюстендил Ви кани на празника на дружеството. Поднасяне цветя на паметника на дружеството в местността Ючбунар. Тръгване в 10 ч. от стадиона в Кюстендил.

Очакваме Ви!