Красотата на Рила

Posted in Новини

На 4 и 5 август 2018 година седемте рилски езера, водопадът Скакавица, празник на хижа Скакавица и преход покрай Таш мандра към Сапарева баня - това беше поредния преход в Рила планина на туристи от ТД Осогово, заедно с техни приятели от Македония и Сърбия.
"Всяко от 7- те рилски езера си има своя чар, но Окото ни омагьоса най-много с уникалния си цвят, който няма как да се предаде със снимка. И Бъбрека, чиято фина оградка от камъни, подчертава правилната му форма. Сълзата е най-малкото езеро - около 7 декара. Окото пък е най-дълбокото - 37,5 м.

Рибното езеро е най- плиткото - едва 2, 5 метра”, разказа секретарят на ТД “Осогово” Силвия Михова.
По покана на нашите приятели от дупнишкото дружество „Рилски езера“ гр. Дупница и тази година се включихме в празника на хижа Скакавица – най-старата хижа в България. След кратка разходка до Скакавишкия водопад започна празника на хижата.

С много песни, танци и емоции премина веселбата, а спомените остават за всеки участник.

На следващият ден нашите домакини ни поднесоха поредната приятна изненада. Преход под връх Кабул, Таш мандра и право надолу към Сапарева баня. Но чудесните гледки, закачки, захласнати в бране на боровинки, ягоди, билки и гъби не усетихме  тежкия път.
 Вкусили от красотите на Рила, ние отново  бяхме  докоснати от тази магия. „Гледките бяха неземни.Ще дойдем отново и отново тук!” - обещахме си всички.