Тристранна среща на 106 пирамида при село Жеравино

Posted in Новини

Над 150 туристи от България, Сърбия и Македония за поредна година се срещнаха на пирамида 106, при село Жеравино в Чудинската планина.Това е най-западната точка на България.

Това е и триграничната точка на трите държави. С развети национални знамена в геометричния център на Балканския полуостров се срещнаха приятели, завързаха се нови запознанства, направиха се стотици снимки за спомен. Извиха се кръшни хора около пирамидата.

Сред красивата панорама бе разиграна томбола и печелившите получиха атрактивни туристически аксесоари и юбилейни тениски, предоставени от Министерството на младежта и спорта и Община Кюстендил.

„Трогателно бе как духът на дружеските отношения между нашите три съседски държави лъхаше от лицата и усмивките на всички присъстващи. “ – сподели секретара на туристическо дружество „Осогово“ гр. Кюстендил - Силвия Михова.

Следващата съвместна проява между туристите от трите държава ще бъде на 10 и 11 ноември 2018 на ски курорта Бесна кобила. Първият ден ще се направи разходка около красивото Власинско езеро, а втория ден ще се изкачи връх Suplja padina /1868 м.н.в./.

Очакваме любителите на планината да се включат в нашата съвместна изява!