Обичаш ли гората боклука в торбата

Posted in Новини

Група туристи от ТД "Осогово" гр. Кюстендил, на 20 април 2019 година  почистиха района на водопада при с. Полска Скакавица. 70 - метровия водопад Скакавица е наричан от някои българският рай. През 1968 г. е обявен за природна забележителност. Вековната борба с природата е създала това магическо място, където милиони капчици се разбиват в скалите и светят с различна светлина погалени от слънцето. Създават причудливи отражения и невероятна феерия от цветове.

 

В скалите има множество дупки и обрасла растителност. Гледката там е уникална – снопове вода, бели пелени се спускат от ръба на скалата. Водни струи те пръскат и освежават, а зеленият губер те успокоява и омайва.

Но каква беше нашата изненада? Района на водопада е превърнат в сметище. 20 чувала с боклуци бяха събрани от туристите от осоговското дружество.

 

Поставихме и табелки с надпис : "Обичаш ли гората, боклука в торбата". Спазвайки го всички, нашите планини и гори ще са по-красиви и по-чисти. Да се надяваме, че ще се повиши съзнанието и еко културата на пребиваващите в планината.

След успешно завършената акция по почистването, бяхме любезно посрещнати от кметския наместник на с. Полска Скакавица - Емил Димитров. Бяхме почерпени с вкусна копривена чорба, картофки и кебапчета.

Силвия Михова – секретар на ТД „Осогово“ гр. Кюстендил