Билина планина

Posted in Новини

В почивните дни (11 и 12 май 2019 година) туристи от ТД „Осогово“ гр. Кюстендил, заедно с приятели, туристи от планинарско дружество „Руен” от град Крива Паланка бродиха из дебрите на малко познатата Билина планина. Домакините от Крива Паланка се бяха постарали да изберат един от най- атрактивните маршрути в тази малко известна, но изключително живописна планина. Билина планина се простира в далечната североизточна част на Македония на границата със Сърбия. Преходът започна от с. Търново по поречието на река Търновска.

"Неописуема е прелестта на това място. Туристът изпитва чувството, че се намира в тайнствено, вълшебно място. Нагоре се издигат масивни гористи стени и се вижда огромно пространство от небосвода, а долу цари дълбока тишина, нарушавана само от песента на птиците“ – споделиха туристите.

След тази живописна разходка се отправихме към църквата „Свети Никола Летни“, която е историческа забележителност от XV век. И както винаги срещата ни с любезните ни домакини от Крива Паланка, под ръководството на председателката на дружеството Катица Борисовска завърши с кръшно кюстендилско хоро.

Единственото оплакване за нашето приключение е, че е “много кратко”. Отправяме се към колите и комфорта на дома и поглеждаме нагоре към планината, която ни зареди с много енергия! Вече сме готови да посрещнем новата седмица с усмивка и да си помечтаем за следващия момент, в който ще се докоснем до красотата на природата!