Национален воден поход на клуб "Срума 2012" гр. Кюстендил

Posted in Новини

От 16 до 19 май 2019 г. бе проведен националния воден поход по горното течение на р.Струма. Организацията се осъществи от клуба по воден туризъм “Струма 2012” към туристическо дружество “Осогово” – гр. Кюстендил. Гостите бяха от София, Пловдив, Варна, Хасково, Димитровград, Нова Загора, Троян, Кърджали. За първа година имаше и участници от Русе.
С всяка следваща година мероприятието достига все по-широки мащаби. Поляната край село Раждавица, където е устроен бивака събра любителите на водния туризъм. За пореден път група алпинисти от Димитровград се включиха, като тази година направиха преход от гр.Земен до с.Раждавица с кратък престой на Скакавишкия водопад.

Представители на мото клуб “BROTHERS FROM HELL” също посетиха мероприятието. Малката Яна, която е дъщеря на председателя на клуба и е едва на година и половина, вече за втора поредна година е неотлъчно на бивак. Забавляваше се наравно с всички останали. На живо за всички гости свириха рок група White Walkers. Така преживяването остана незабравимо.
Дъждовете, които се изсипаха предните няколко дни покачиха нивото на реката. Организацията беше отлична и всички участници останаха доволни.
Клубът по воден туризъм “Струма 2012” благодарим на ръководството на ТД “Осогово” за подкрепата, която оказва през годините.
Благодарности и на Борислав Крумов, който помогна с материалната база при организацията на бивака.

Автор: Гергана Нешева – член на клуба по воден туризъм “Струма 2012” - Кюстендил