Зимна приказка в Конявската планина

Posted in Новини

Ние туристите от ТД „Осогово“ гр. Кюстендил с нетърпение очаквахме, за да се качим отново на толкова близката до Кюстендил Конявска планина. Маршрутът който бяхме планирали за неделния ден - 12 януари 2020 година беше многообещаващ. Потеглихме от с. Цървеняно, по нов за всички нас маршрут.

Тръгнахме към гората, предвкусвайки девствената красота и пленяващите гледки скрити в нея. Започна да вали сняг. Заслепяваше ни белотата и чистотата наоколо. Снегът полепваше по ботите и правеше стъпките ни бавни и тежки. Попивахме жадно кристално чистият въздух и мирисът на дървета, листа и растителност. Споменът за града - забързаните, намръщени хора, мръсотията и многото коли тук изглеждаше нереален и дори смешен.

Движехме се по горската пътечка сред тунел от дървета, следван единствено от планинския вятър. Наоколо всичко бе притихнало, отдавна бяхме забравили за зимния студ. Бяхме изцяло в плен на съвършената природа и не усещахме нищо освен блаженство и хармония. Сред огромните участъци с камъни насреща – градът – бял, голям и плувнал в мъгла.

Не ни се разделяше с тази опияняващо и романтично преживяване.

„Да пътешестваш не значи винаги да отидеш далеч. Съкровищата са на едно сърце разстояние. Защото смисълът на всичко е вътре в самите нас“ – споделиха туристите от ТД „Осогово“ гр. Кюстенидил.

Силвия Михова – секретар на ТД „Осогово“ гр. Кюстендил