Приключенско селище „Иглика“

Posted in Новини

 

 

От 15 юни 2013 година е открит новия сезон за еко приключенското селище „Иглика". Основната цел на неговото съществуване е деца и възрастни да бъдат обучени в спорно-туристически практики на открито чрез опазване и хармонично общуване с природата.

 Пребиваването е на палатъчен лагер. Програмата е богата и разнообразна. Провежда се спортно катерене на изкуствената стена (способи за осигуряване, рапел, тролей и др.).

 Планинското колоездене, планинските преходи и обучение по спортно ориентиране (карта, компас, азимут) са част от програмата на лагера. По желание има и тандемни полети и конна езда.

 Младите еколози от ПМГ „Проф. Емануил Иванов" – Кюстендил бяха едни от първите, посетили селището. То бе организитано със съдействието на туристическо дружество „Осогово" . Учениците прекараха един интересен и вълнуващ ден в Осоговската планина в околностите на хижа Иглика. Алпинистът Стамен Станимиров им разказа интересни истории от алпинизма. Всички деца опитаха да изкачат изкуствената катерачна стена. Бяха обучавани на туристически сръчности и умения. Опънаха палатката-ветеран, с която през 1984 год. алпинистите от Кюстендил Людмил Янков и Стамен Станимиров бяха на лагер 2 в Хималаите на височина 6800 н.в.

 Ръководството на ТД „ Осогово“ отправя покана за пребиваване в приключенското селище към всички желаещи деца и възрастни.

 Допълнителна информация, справки и записвания, може да получите на тел. 0887 361 932 или в офиса на ТД"Осогово", намиращ се на ул."Цар Михаил"№5 - Кюстендил