МЕЧТАТА!...

Posted in Новини

 

 

На 17 април 2014 година се навършват 26 години от трагичното изкачване на връх Камилата (2621 м) в Рила на алпинистите Людмил Янков и Стоян Наков.

МЕЧТАТА!... Това изповядвашеЛюдмил Янков, който  се прости завинаги със своята мечта, заедно с колегата си Стоян Наков.

 

 

 

Людмил Янков и Стоян Наков са почетни граждани на Кюстендил и са дали своя принос за известността на града ни в цяла България, със своите подвизи. Людмил Янков стигна до една от най- високите точки на Еверест, в опит да помогне на Христо Проданов за неговото спасяване и там загуби своите пръсти, и неговия подвиг ще се помни за всички времена.

 

 

 

 

Всяка година на този ден почитаме тяхната нелепа смърт под връх Камилата на Рила планина. Може да се разгледа сбирката в музея, в памет на двамата алпинисти. На 100- годишнина на ТД "Осогово" ще има специална програма в тяхна чест", каза председателят на дружеството Христо Абаджиев.

 

 

 

 

 

Членове на ТД "Осогово", зам.- председателят на НС Мая Манолова, областният управител Иван Каракашки, зам.- кметът на община Кюстендил Росица Плачкова , синът на Янков- Людмил младшии приятели почетоха паметта на алпинистите Людмил Янков и Стоян Наков, като се събраха пред паметникаим, в градинката на улица „Людмил Янков“ в Кюстендил. Туристически хор "Осоговско ехо" изпълни песента за Людмил Янков , а официалните лица поднесоха венец и цветя.

.